Airobot Logo
ESTLanguage Switcher Arrow Down

Kliendilugu: “Mu kodune niiskusetase oli 15%”

Back arrow Tagasi

Karel on aastaid maadelnud väga madala suhtelise õhuniiskusega, mis jäi alla 10%. Suures majas olid igas toas õhuniisutid, mida pidi pidevalt veega täitma, et üldse oleks võimalik kodus olla. Kuna aeg oli vahetada ventilatsiooniseadet, siis Karel ostis endale Airobot V3 niiskustagastusega mudeli.

Niiskustagastusega ventilatsiooni puhul tuleb arvestada, et seade saab tagastada ainult seda niiskust, mis temani jõuab. Niiskustagastusega ventilatsioon suudab tõsta kodu niiskuse taset umbes 7% – 10%

Sõltumata niiskustagastuse olemasolust oli Kareli kodus ikkagi keskmine õhuniiskuse tase 15% ning niisutite veega täitmine oli jätkuvalt igapäevane tegevus. Selline suhteline õhuniiskus on pikemaajaliselt tervisele kahjulik.

Kareli Airoboti mobiilirakenduse kuvatõmmisest näeb, et õhuniiskus tõuseb ainult hetkedel, kus käidi dushi all või tehti süüa. Niiskustase langes peale neid tegevusi kiiresti tagasi.

Madal niiskustase

Inimeste jaoks enamjaolt hea niiskusetase, mis jääb 30% – 60% vahele. Ideaalseks peetakse vahemikku 40% – 60%. Kirjutasime pikemalt kodusest õhuniiskusest ning sellest tulenevatest terviseprobleemidest enda blogipostitusest.

Talviti, kui õues on väga külm, siis langeb ka õhuniiskuse tase õues. Tõmbame ventilatsiooniga seda kuiva õhku endale tuppa ning kuivendame koduõhku kütmisega edasi. 95% juhtudel aitab niiskustagastusega ventilatsioon oluliselt parandada kuivade kodude probleemi. Antud juhul kahjuks mitte.

Airobot on sellisteks erandjuhtudeks töötanud välja tentraalse õhuniisuti. Õhuniisuti ühendatakse ventilatsioonis torustikuga ning ta aitab hoida kodus ilma vaevata normaalset õhuniiskuse taset kuni 40%.

Airoboti tsentraalset õhuniisutajat saab kasutada ka mistahes teise tootja ventilatsiooniseadmega. Sellisel juhul tuleb puldist ise määrata soovitud niiskuse tase ning õhuniisuti hoiab seda pidevalt ühtlasena. Kui niisutit kasutada Airoboti seadmega, siis toimub kõik automaatselt.

Peale tsentraalse õhuniisuti paigaldamist on Kareli kodus püsivalt 40% suhteline õhuniiskustase ning kogu pere tunneb ennast mugavalt. Silmad ja nahk ei sügele ning hea on olla.

Tervislik õhuniiskus

Airobot tsentraalne õhuniisuti sobib ideaalselt keskmistesse ja suurematesse eramutesse, mida kimbutab talvine kuivus. Üks võimalus on osta igasse tuppa õhuniisuti ja käia kord päevas neid täitmas. Teine võimalus on soetada Airoboti tsentraalne õhuniisuti, mis teeb töö sinu eest ära.

Kui soovid rohkem infot meie ventilatsiooniseadmete või õhuniisuti kohta, siis kirjuta meile julgelt info@airobothome.com

Vaata allolevast videost kuidas Airoboti õhuniisuti töötab

Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo