Airobot Logo
ESTLanguage Switcher Arrow Down

KredExi toetusega Airoboti ventilatsiooniseade

Back arrow Tagasi
Kredexi toetusmeede

 

 

23. aprillil algab Kredexi väikeelamute energiatõhususe parandamise toetusmeetme taotlusvoor. Raha saab taotleda ka ventilatsioonisüsteemide rajamiseks, rekonstrueerimiseks või asendamiseks ning sellega kaasnevateks töödeks. Kokku jagatakse laiali 28 miljonit eurot.

Kuidas sellest toetusest osa saada?

✓ Kredexile tuleb esitada vastav taotlus koos ventilatsiooni projektiga. Taotluse saad esitada  Riigi Tugiteenuste Keskuse hallatavas e-toetuse keskkonnas.

✓ Nõuetekohase ventilatsioonisüsteemi projekti koostamisel saavad sind aidata meie ametlikud partnerid. Nende loetelu leiad siit.

Mis puhul maksab taotlust esitada?

✓ Sinu eramus ei ole ventilatsioonisüsteemi.

✓ Sinu eramu ventilatsioonisüsteem on vananenud.

Millistele tingimustele peab uus ventilatsioon vastama?

✓ Terviklikul rekonstrueerimisel paigaldatakse soojustagastusega sissepuhke-väljatõmbe ventilatsioonisüsteem. 

✓ Ventilatsioonisüsteemi sissepuhke välisõhuvooluhulgad on vähemalt 10 l/s magamis- ja elutubades müratasemel mitte üle 30 dB(A) ning väljatõmbe õhuvooluhulgad on WC-s vähemalt 10 l/s, pesuruumis vähemalt 15 l/s ja köögis 8 l/s. Vastav info peab kajastuma ehitusprojektis või mõnes muus dokumendis.

✓ Terviklikul rekonstrueerimisel paigaldatava ventilatsiooniseadme tootemärgise energiatõhususe klass on vähemalt A.

Mida ma selle kõigega võidan?

✓ Kaasaegne ventilatsioonisüsteem muudab hoone energiasäästlikumaks, tagab selle tervisliku sisekliima ning parandab kokkuvõttes su elukvaliteeti. 

✓ Loe kindlasti lisa koduse õhuniiskuse, tolmu ja CO2-e taseme kohta.


Kust ma rohkem infot saan?
Üksikasjalik info meetme ja selle taotlemise tingimuste kohta (sest võib-olla soovid teha muidki töid oma eramu energiatõhususe parandamiseks) leiad Kredexi kodulehelt, täpsemalt siit.

Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo