Airobot Logo
ESTLanguage Switcher Arrow Down

Kliendi lugu: Miks valida niiskustagastusega ventilatsioon?

Back arrow Tagasi

Tiit ja Margit renoveerisid Tartu vanas puitmajas korteri ja otsustasid, et koju peab tulema  niiskustagastusega ventilatsioon. “Õhuniiskusest hakkad lugu pidama siis, kui seda järsku liiga väheks jääb,” sõnab Margit.

Tiidu ja Margiti kodu lugu: 2017. aasta suvel ostsime elukaaslasega esimese päris oma kodu ühte üle-eelmise sajandi lõpu puumajja Tartus. Alustasime omal jõul korteri täielikku ümberehitust, mis kestis kokku kaks ja pool aastat. Omal käel töö kõrvalt ehitamine võttis küll palju aega, kuid tulemus oli seda väärt. Vanast korterist jäid paigale vaid lae ja põranda tugitalad ja kandvad seinad. Ülejäänu alates tehnosüsteemidest kuni siseviimistluseni tuli uuesti üles ehitada.

Elukaaslane, kes igapäevaselt teenib leiba ehituse valdkonnas, oli algusest peale kindel, et ventilatsioonisüsteemi pealt pole mõtet kokku hoida. Korteri ümberehitusega sai tuult läbipuhuvast ‘loomuliku’ ventilatsiooniga konstruktsioonist üpris õhutihe ja soojapidav elamispind. Parem ehitada kohe ventilatsioonisüsteem korralikult välja, selle asemel, et mõne aasta pärast lagesid lahti lammutama asuda, et uut süsteemi rajada. Seega vedasime lagede ehitusel igasse tuppa ventilatsioonitorud ära.

Ventilatsiooniagregaadi valikuni jõudsime alles kaks aastat hiljem, kui korter valmis saama hakkas. Kindel oli see, et seade peab olema tõhusa soojustagastusega. Kuna meie korteris on ka pisike leiliruum, oli tarvis, et seade tuvastaks väga edukalt temperatuuri, niiskuse ja CO2 taseme tõusu ventileeritavas õhus. Lisaks puutusime juba korteris elamise esimesel talvel kokku paljusid Eesti kodusid kiusava liigkuiva õhuga ja seega sai seadme valikul määravalt tähtsaks niiskustagastuse olemasolu. Kuna korteris on pinda alla 70 ruutmeetri, soovisime optimaalse suurusega seadet: pole mõtet paigaldada seadet, mis on suunatud pigem eramajale, st seadme võimekus on kaugelt suurem meie vajadustest.

Nagu näha, oli kriteeriume palju. Esialgsed kontaktid ventilatsionisüsteemidega tegelevate firmadega jätsid mulje, et sellist seadet, mida me otsime, ei ole olemas. Rääkimata veel meie eelarvesse mahtumisest. Uuringud tuttavate seas ja mitmetes Facebooki gruppides tõid välja meie jaoks uue kodumaise nime: Airobot. Meie õnneks oli sama, st 2019. aasta sügisel Airobot turule tulemas oma uue lakke kinnitatava L mudeliga, mis vastas kõigile meie ootustele ja mahtus meie eelarvesse tunduvalt paremini kui Airoboti S mudelid. Otsus oli sündinud. Käisime nende väljapanekut Tartu ehitusmessil vaatamas, ajasime juttu asjaliku Airoboti tiimiga, saime vastused kõigile tekkinud küsimustele ja esitasime tellimuse ära.

Seadme paigalduse ja seadistamisega saime tootejuhendi ja eelnevate teadmiste najal ise kenasti hakkama. Kasutamine on lihtne: enamik ajast toimetab seade automaatrežiimis. Meil pole vaja midagi igapäevaselt sättida ega näppida, sest seade teeb ise kõik vajaliku, et toas oleks täpselt sellise niiskustaseme, temperatuuri ja värskusega õhk, nagu soovime, seejuures väikse elektrikuluga. Kardetud õhuniiskuse langust pole tekkinud: niiskus naaseb tänu Airobotile pärast ventileerimist tagasi tubadesse. Kaminahju küttes lülitame sisse kaminarežiimi ja vahel oleme tubasid tuulutanud Boost režiimiga.

Airoboti ventilatsiooniagregaate olen juba soovitanud mitmele sõbrale ja tuttavale, kes on oma kodu ehitamas, sest meil on toote ja teeninduse osas üksnes meeldivad kogemused. Eestimaise ettevõtluse toetamine on seejuures tore lisaboonus. Kes kahtleb, kas valida veidi kallim niiskustagastusega ventilatsioon, siis meie kindlasti soovitame seda lisafunktsiooni, eriti kortermajades. Õhuniiskusest hakkad lugu pidama siis, kui seda järsku liiga väheks jääb. Kõik muud head omadused on Airobotil nagunii baasmudeli hinna sees, seega nende osas pole vaja pead murda. Kellele meeldivad toimivad lahendused, on Airobot kindel valik.

Vaata, milline seade Sinu koju sobib

Niiskustagastusega ventilatsioon

Meie veebilehe kasutamise jätkamisega nõustute veebilehe põhifunktsioonide toimimiseks ja kasutaja eelistuste salvestamiseks vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo